Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/r56309filt/public_html/system/database/mysql.php on line 6
Sistem solar apa calda 200 litri
Coş cumpărături
0 obiecte
 

Sistem solar apa calda 200 litri

Sistem solar apa calda 200 litri
Click pentru mărire
Preţ: 4.300,00RON
Stoc: În Stoc
Model: Sistem solar apa calda 200 litri
Rating Mediu: Fără Rating

Sistem solar apa calda 200 litri

Sistemul solar apa calda 200 litri compact – presurizat, foloseste tuburi vidate pentru producerea de apa calda. La acest sistem rezervorul de apa intra in componenta panoului. Sistemul solar apa calda presurizat este folosit tot timpul anului asigurand in medie anual peste 80% din necesarul de apa calda al unei familii, fiind cea mai ieftina solutie pentru captarea energiei termice solare.

 

Nr. crt.

Componente

Cantitate

1

Rezervor inox 175 litri

1 buc

2

Tuburi solare vidate

18 buc

3

Cadru din aluminiu cu posibilitatea de inclinare de 45 – 38 – 25 grade

1 buc

4

Bara de magneziu

1 buc

5

Rezistenta electrica

1 buc

6

Unitate de control

1 buc

7

Valve de presiune, electrovalve

1+1+1 buc

 

1. Rezervor termic pentru apa

       Rezervorul pentru apa (boilerul) este unul dintre cele mai importante componente ale sistemelor solare pentru obtinerea apei calde menajere atat pe timpul verii cat si pe timpul iernii. Functionarea optima a sistemelor solare depinde de boiler, de alegerea corecta a tipului si a capacitatii acestuia functie de numarul de persoane deservite. Boilerul este un element necesar in sistemul solar deoarece orele de utilizare a apei calde in timpul zilei nu coincid cu orele cu soare. Panourile solare functioneaza doar in timpul zilei, iar cel mai mare consum de apa calda in cadrul unei familii are loc dimineata si seara. Din aceasta cauza apa calda produsa de panouri in timpul zilei este stocata pe mai tarziu cand efectiv va fi consumata. Capacitatea optima a boilerului se determina pe baza consumului de apa calda zilnica. Pentru o buna functionare si un aport mare la salvarea consumului de energii conventionale (gaz, lemne, electricitate etc), boilerul trebuie sa aiba un volum cat mai mare. Daca sistemul solar a fost proiectat si instalat bine, aportul lui mediu anual pentru apa calda menajera depaseste 85% din necesar. Acest sistem contine o bara de magneziu pentru prevenirea depunerilor de calcar. Izolatia boilerelor este realizata din spuma poliuretanica cu grosimea de 50 mm.

Date tehnice:

Volum rezervor – 200 litri – rezervor din inox alimentar.

Izolatia cu spuma poliuretanica laminata cu densitate de 40Kg/mp asigura pastrarea temperaturii apei din boiler pana la 72 ore (3 zile).

Carcasa exterioara – este construita tot din inox.

Presiune de lucru – pana la 5 bar.

Supape de presiune si senzori de temperatura.

2. Panourile solare cu tuburi vidate (colectorul)

Tuburile vidate superconductoare sunt dispozitive de captare a energiei solare care folosesc tehnologia cu heat-pipe din cupru.

Tuburile sunt realizate din sticla borosilicata de 3.3mm grosime, rezistenta la socuri si au pereti dublii intre care se afla vid. Vidul are rol de izolator termic si de crestere a puterii de absorbtie a radiatiei solare.  Schimbatorul de caldura (colectorul) este constituit dintr-o teava de cupru in care sunt introduse un numar de 15, 18, 21, 24 sau 30 teci sudate printre care circula antigelul (agentul termic) sub presiune. Ansamblul este izolat cu spuma poliuretanica si inchis intr-o carcasa exterioara din tabla de aluminiu.

Tuburile se introduc in decuparile cilindrice practicate in carcasa, etansarea se face prin intermediul garniturilor de silicon. Bulbul superior al heap-pipe-ului de cupru patrunzand in teaca colectorului astfel incat se asigura un contact termic cat mai bun. Rigidizarea tubului pe pozitia de functionare se face prin fixarea acestuia cu bride metalice, pe latura inferioara a cadrului. Cadrul este fixat pe suprafata de instalare prin intermediul picioarelor de fixare. Aria de contact dintre piciorul suportului si suprafata de instalare se etanseaza cu o garnitura din silicon.

Avantajele folosirii panourilor presurizate compacte:

Functioneaza indiferent de temperatura exterioara, chiar si iarna;

Tuburile vidate ofera performate bune si pe timp innorat, deoarece capteaza radiatiile infrarosii care patrund prin nori;

Datorita izolatiei foarte buna oferita de vid, panourile functioneaza chiar pana la -30 grade Celsius;

Panoul functioneaza in continuare chiar daca unul sau mai multe tuburi se sparg;

Tuburile sunt deosebit de rezistente, iar fenomenele metorologice cunoscute nu le sparg;

Tuburile avariate se schimba usor fara a demonta sistemul;

Sistemul solar ofera o eficienta energetica tot timpul anului si asigura costuri zero cu combustibili conventionali pentru cel putin 7 luni pe an;

Energia oferita de panouri nu polueaza mediul inconjurator - este energie ecologica;

Sistemele au cel mai bun raport calitate pret de pe piata.

3. Cadru din aluminiu, Bara de magneziu, Rezistenta electrica

Cadrul din aluminiu este rezistent si anticoroziv. Acesta are posibilitatea de a fi montat in 3 unghiuri diferite (45°-38°-25°) functie de inclinatia acoperisului pe care va fi montat.

Bara de magneziu are rolul de a preveni depunerile de calcar in interiorul rezervorului din inox.

Rezistenta electrica de 1,5 Kw asigura o buna functionalitate a sistemului solar si acolo unde nu exista centrala termica pe gaz, lemne sau alti combustibili conventionali. Astfel, acolo unde nu exista sau nu se doresc alte surse de energie, rolul rezistentei electrice este foarte important. Rezistenta electrica intra in functiune o perioada scurta de timp doar atunci cand sunt mai multe zile mohorate si lumina solara nu poate sa ridice temperatura la nivelul setat. Rezistenta electrica este termostatata si functioneaza doar pentru a adauga apei cateva grade necesare sistemului termic. Folosinta ei este optionala.

4. Unitate de control

Acest sistem solar producere apa calda, are in componenta o unitate de control (controller) inteligenta de ultima generatie. Unitatea de control afiseaza permanent temperatura din boiler, ajusteaza temperatura apei la parametrii setati, pregateste apa la o anumita temperatura pentru o anumita ora din zi, are functie antiinghet, etc.

Sistemul solar pentru apa calda este dotat cu senzori, valve de eliberare a aerului din circuit, valve de presiune pentru a preveni suprapresiunea. Sistemul solar este proiectat sa functioneze numai cu presiunea apei de la retea. Nu necesita interventie si intretinere decat preventiv si ocazional.

Acest sistem este ideal pentru 3-4 persoane.

NOTA: pretul contine TVA

Pretul nu contine costul de transport si de montaj.

Garantie: 12 luni

Durata de functionare: minim 120 luni

 

 

Scrieţi Recenzie
Numele dumneavoastră:


Recenzia dumneavoastră: Notă: HTML nu este interpretat!

Rating: Rău            Bun

Introduceţi codul în căsuţa de mai jos:

Sistem solar apa calda 200 litri
Click pentru mărire
Sistem solar apa calda 200 litri
Click pentru mărire
Sistem solar apa calda 200 litri
Click pentru mărire
(UA-37259864-1)