Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/r56309filt/public_html/system/database/mysql.php on line 6
Informatii despre apa
Coş cumpărături
0 obiecte
 

Informatii despre apa

Sanatatea si apa

 Corpul uman este cel care ne guverneaza viata. Acesta poate trai mai mult sau mai putin, mai bine sau mai rau in functie de modul cum reusim sa-l protejam.

Apa reprezinta mai mult de 70% din greutatea corpului uman, iar fara ea in cateva zile omul ar muri.

Apa lubrifiaza incheieturile si organele, asigura nutrientii pentru celulele corpului, dizolva solidele, regleaza temperatura corpului şi metabolismul, fiind esentiala pentru eliminarea reziduurilor si toxinelor din organism.

O hidratare buna reduce tensiunea arteriala, durerile artritice, colitele, reduce colesterolul si imbunatateste elasticitatea pielii.

Astfel medicii ne recomanda sa consumam apa, de preferat intre 2 si 3,5 l zilnic. Insa ce apa bem zilnic si care e calitatea ei stim?

 Ce apa bem?

Apa de la robinet

       Inainte de a ajunge in fiecare casa printr-o retea de conducte apa este tratata chimic. Metodele de purificare chimica ii reduc calitatile naturale, iar la trecerea ei prin sistemul de conducte ii altereaza puritatea. Datorita acestui lucru, apa care ajunge la robinetele noastre contine un numar mare de substante daunatoare organismului nostru: clor, plumb si alte metale grele, nitrati si nitriti, mercur, cianuri şi microorganisme. Fiecare dintre acestea in mod singular sau combinat pot afecta grav sanatatea noastra.

Nitratii si nitritii 
     In
tara noastra, datorita folosirii masive a ingrasamintelor chimice in agricultura, nitratii si nitritii sunt o problema majora, concentratia lor in apa potabila peste limitele admise fiind frecventa.
Efectele intoxicatiei cu nitriti se manifesta, in principal, la copiii de pana la un an, acestia combinandu-se cu hemoglobina dau nastere la metemhemoglobina, care impiedica fixarea oxigenului. Astfel, sangele nu mai poate transporta oxigenul necesar organismului si acesta, practic, se sufoca. Daca nu este tratata la timp, intoxicatia cu nitriti este fatala pentru copiii cu varsta sub 1 an.
La adulti, nitritul ajuns in intestin se transforma intr-un produs numit nitrozamina, care provoaca diferite forme de cancer, printre care cel de colon.
Trebuie stiut ca, prin fierberea apei ce contine nitrati si nitriti acestea, nu sunt eliminate, ci din contra concentratia substantelor toxice creste.

Clorul din apa

      In Romania, in "statile de tratare a apei" tratamentul de purificare a apei de la robinet implica utilizarea clorului pentru indepartarea bacteriilor si a altor paraziti din apa potabila. Din pacate, clorul este totodata in timp un element daunator pentru organismul uman. In combinatie cu compusii organici din apa, el da nastere substantei numite triclorometan (cloroform), substanta cancerigena care afecteaza grav ficatul si rinichii. Ea stimuleaza eliberarea radicalilor liberi in corpurile noastre, care ataca si distrug celulele si tesuturile sanatoase, provocand simptome atribuite in mod obisnuit imbatranirii: zbarcirea pielii, artrita, ingrosarea arterelor, bolile de inima, glaucomul, boala Alzheimer şi cancer.

      Gospodinele folosesc pentru albirea rufelor cate un "capacel" plin cu clor si sunt mandre de rufele albe si curate care rezulta dupa spalarea rufelor murdare ... Daca acea cantitate este introdusa in oganism prin apa de la robinet tratata cu clor, atunci va las pe dumneavoastra sa va ganditi la consecinte.

Microorganismele 
      In Romania au fost inregistrate epidemii cauzate de microorganismele din apa potabila, cu un numar destul de mare de persoane afectate. Principalele boli cu transmitere prin intermediul apei sunt:

- boli bacteriene (febra tifoida, dizenteria, holera, boala diareica a copilului);

- boli virale: (poliomielita);

- boli parazitare (amibiaza, giardiaza, trichomoniaza, coccidioza, trichocefaloza, oxiuroza, etc.)

In acest moment, in Romania exista cca. 1400 de statii de tratare a apei. Un sfert dintre acestea insa distribuie apa care nu este conforma cu valorile-limita pentru parametrii bacteriologici, turbiditate, amoniac, nitriti si fier.

 Apa imbuteliata

 Se gaseste la toate magazinele alimentare, in sticle de diferite forme si capacitati, iar etichetele lor ne garanteaza ca apa provine de la resurse naturale de apa (izvoare) !!!!!.

Studii recente arata ca un procent insemnat din apa imbuteliata comercializata la noi este de fapt apa de la reteaua de apa potabila, imbuteliata ca atare sau filtrata si imbunatatita cu saruri minerale. Diferenta majora o simtim la buzunar, pentru ca o sticla de apa imbuteliata costa de cel putin 100 de ori mai mult decat aceeasi cantitate de apa luata de la robinet. Nu în ultimul rand, apa imbuteliata in sticle PET este chiar mai toxica decat apa de la robinet, deoarece contine o cantitate insemnata de antimoniu. Consumul acestei substante chimice provoaca dureri de cap, ameteli sau chiar depresii.

 Medici recomandata astfel consumul apei de la robinet, filtrata pentru a elimina orice risc de imbolnavire.

 

(UA-37259864-1)